ALUMINIJ
Aluminij je lagani materijal koji se koristi za izradu jednokratnih posuda kako bi hrana koja dođe bila svježa i topla.
Ima široku primjenu u ambalažnoj industriji prvenstveno zbog svojih temperaturnih svojstava, pa se tako hrana u njima može podgrijavati, zamrzavati, te termički obrađivati jer podnose široki raspon temperatura - od -40°C do +280°C.
Koristi se za pečenje hrane uz prednost da se ista lako spremi za poslije. Osim toga posluživanjem na obiteljskim i drugim svečanostima hrane na aluminijskim pladnjevima je izuzetno lijepo i otmjeno, pogotovo jer se nakon završetka iste ne moraju prati, ne zagađuju okoliš i mogu se reciklirati. Brzo i ravnomjerno provode temperature, sigurne su i sterilne za direktni dodir s hranom, a može se koristiti na razne načine – za zamrzavanje hrane, za pripremu hrane pečenjem ili podgrijavanjem ( može se pakirati, pripremiti i servirati u istoj posudi ), uglavnom se može koristiti u mikrovalnoj pećnici …
Sigurne su za uporabu – u zamrzivaču mogu čuvati hranu i dulje od 24 sata, ali ako su na sobnoj temperaturi dulje od 24 sata onda se preporučuje čuvanje samo određenih vrsta hrane – žitarica, tjestenine, peciva, sušenog povrća i voća…
Aluminijski oval – plata , tacna - najčešće se koristi za posluživanje narezaka, ali isto tako može poslužiti i kada je pečena hrana u pitanju kao što je meso, povrće i razni prilozi. Zapravo, na njima možete poslužiti sve osim hrane u tekućem obliku. Hrana poslužena na aluminijskom ovalu uvijek izgleda lijepo, a osim toga to je i praktično jer ne treba prati, a izuzetno je zahvalan reciklažni materijal.