Biorazgradiva plastika Mater-BI

MATER - BI ® je biorazgradiva tvar pogodna za kompostiranje.
Biorazgradiva plastika Mater-BI

Biorazgradiva plastika je plastika koja se razgrađuje djelovanjem mikroorganizama poput bakterija, plijesni (gljivica) i algi koji se nalaze u prirodi. Idealna biorazgradiva plastika je polimerni materijal koji ima izvrsne performanse, nakon što se odbacuje u okoliš, mikroorganizmi u potpunosti mogu razgraditi i konačno se neorganizira kako bi postao sastavni dio ugljikovog ciklusa u prirodi. "Papir" je tipičan biorazgradiv materijal, dok je "sintetička plastika" tipičan polimerni materijal. Stoga je biorazgradiva plastika polimerni materijal koji ima i materijalna svojstva "papir" i "sintetička plastika".

Biorazgradiva plastika može se podijeliti u dvije vrste: potpuno biorazgradiva plastika i razorna biorazgradiva plastika. Uništavajuća biorazgradiva plastika trenutno uglavnom uključuje polietilen modificiran škrobom (PE), polipropilen PP, polivinilklorid PVC, polistiren PS i slično.

Biorazgradiva plastika uglavnom se koristi kao mekani i tvrdi materijali za pakiranje hrane zbog dobre razgradljivosti.

Najveća i najprodavanija tvrtka na svijetu je Ilip, koji se plasira pod trgovačkim imenom Mater-bi. Proizvodi tvrtke koriste se u Europi i Sjedinjenim Državama.